Skip to content Skip to footer

Bir Çürük Düşünce

Pazardan domatesin, elmanın ya da mandalinanın çürüğünü, fırından ekmeğin bayatını, marketten son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alıyor muyuz? Dişimiz çürümüş ise yıllarca böyle dolaşıyor muyuz? Evimiz havasız kalmışsa bu şekilde oturmaya devam ediyor muyuz?

Bu soruların yanıtları belli “HAYIR”

Pazarda sebze ve meyvelerin, fırında ise ekmeğin taze olmasına dikkat ederiz. Hatta biz seçeriz. Markette ürün seçerken sağlığımız için son kullanma tarihine bakarız.  Eğer geçmişse şikayet bile ederiz.  Dişimiz çürüğünde hemen kendimizi diş hekimine atarız ağrıdan kurtulmak ve sağlımıza kavuşmak için. Oksijensiz yaşam mümkün olmadığından evimizi her gün havalandırırız.

Bu yazdıklarımın tümüne dikkat edip seçici davranırken düşüncelerimize aynı özeni göstermiyoruz.

Tarihi geçmiş, bayatlamış ve çürümüş düşüncelerle yıllarca yaşıyor hatta ölüp gidiyoruz. Artık bu düşüncelerinizi hem geride kaldığı hem de yaşamda sağlıklı ilerlemek için bir kenara bırakın ve tazelerine yelken açın. Çünkü, bir düşünce çürümüş ise zamanla diğer düşünceleri de çürütecektir.

Bir kağıt alın bayatlamış ve işe yaramayan tüm düşüncelerinizi yazın. Sonra zihninizden silin.  Ardından bir kağıt daha alın sağlıklı ve tazelerini yazın. Olağanüstü sonuçlar alacaksınız. Dönüşüme uğradığınızı göreceksiniz.

Bu arada yeri gelmişken bir sır vereyim.

Hangi düşüncenizi en çok reddediyorsanız en çok ona ihtiyacınız var demektir.

Herkese taptaze düşünceler diliyorum.

Yorumu Yaz