Skip to content Skip to footer

Geçmişin izleri

Neden hep geçmişte yaşarız? Daima aklımıza geçmişte yaşadığımız olaylar ya da insanlar neden gelir? Eskiye takılıp orada kalmanın ve çıkamamanın manası nedir?

Yapmış olduğum terapi çalışmalarımdan konu ile ilgili bir örnek vereyim. Evli ve iki çocuk sahibi olan danışanım yıllar önce yaşadığı ilişkisini bir türlü unutamadığını iletmişti. Halen onu çok sevdiğini ve bu yüzden eşine bir türlü bağlanamadığını söylediğinde ise hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ve çocuklarına karşı da kendini mahcup hissediyordu bu durumdan ötürü.

Bilinçaltı tamamen adalet duygusu ile çalışır. Anlayacağınız alacak/verecek meselesi.

Danışanım eski yaşadığı ilişkisinde duygusal istismara uğradığı için bir nevi alacaklı durumda. Ve alacaklı olduğu için hesabı bir türlü kapatamıyor ve sevdiğini zannediyordu. Yapmış olduğumuz af terapi çalışmalarında hesabı kapattığımız için artık geçmişe dönmedi. Şimdilerde ailesine daha da bir bağlı oldu.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Maddiyat, aile ilişkileri vs vs…

Eğer geçmişte yaşıyorsanız hesaplarınız yarım kalmış demektir. Hayatınızdaki olaylarda bu yarım kalmışlık üzerine döner. Ve kapanmazsa bir süre sonra yaşamınızı sarmalayacağı için hayattan keyif almanızı engeller ve yaşamınızı alt/üst eder.

Önerim geçmişteki hesaplarınızın hepsini kapatmanız yönünde. Eğer kapatamıyorsanız profesyonel olarak af terapilerine katılın.

Her hesabı kapatmak hem sizi rahatlatır hem de yukarıya taşır. Ve bu sayede huzurlu ve mutlu bir yaşam sürersiniz.

Yorumu Yaz